Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed Oegstgeest

ArcheoHotspots Oegstgeest

ArcheoHotspots Oegstgeest is een mini archeologische werkplaats waar tweemaal per week (woensdag- en zaterdagmiddag) wordt getracht om aardewerk- en keramiekscherven, uit opgravingen in de omgeving, weer tot een herkenbaar artefact samen te stellen. Onze locatie, binnen de bibliotheek van Oegstgeest, geeft ons de kans om de archeologie en de historie van de Rijnstreek aan passerend publiek aan te bieden.

Naast interesse te wekken voor archeologie boven de grond. werken wij ook mee aan grondonderzoeken via radar en weerstandsmetingen. Moet er daadwerkelijk veldonderzoek gedaan en gegraven worden? Dan zijn onze vrijwilligers die lid zijn van de AWN, daar ook niet vies van. En, alleen kijken mag ook uiteraard.

De ArcheoHotspot is vrij voor iedereen toegankelijk, jong of oud, maar wij faciliteren geen dagbesteding. Naast het schervenwerk organiseren wij in samenwerking met de bibliotheek lezingen welke archeologische of historische onderwerpen behandelen en werken wij mee aan historisch onderzoek.