Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed Oegstgeest
Tineke tekent

Tineke Tekent Illustraties

Ik ben een freelance illustrator en maak illustraties op maat voor musea, organisaties, bedrijven en particulieren. Belangrijke kenmerken van mijn werk zijn sfeer, kleur en menselijkheid. Ik ben gefascineerd door de schoonheid van het alledaagse, en hoe dat eruitziet in verschillende culturen in het heden en verleden.

Mijn stijl varieert van semi-realistisch tot meer gestileerd en cartoonesk. De focus ligt meestal op mensen en ik houd ervan om gevoel en humor in mijn tekeningen en schilderijen te verwerken. Ik werk voornamelijk digitaal, maar ook traditioneel in aquarel, gouache, inkt en potlood. Authenticiteit en een handgemaakt gevoel staan hierin voorop.

Als voormalig onderzoeker, maak ik ook archeologische en historische reconstructietekeningen en educatieve illustraties. Mede door mijn achtergrond zijn deze niet alleen aantrekkelijk, maar ook wetenschappelijk verantwoord.

Mijn illustraties stem ik volledig af op de wensen van de klant. Ook grafische vormgeving is geen probleem. Ik denk graag met je mee over wat voor beeld het beste past bij het doel, de doelgroep, en natuurlijk bij jou. Of het nu gaat om een uniek geboortekaartje, handgeschilderd cadeau of een poster of informatiefolder, bij mij kun je terecht.